Heybetli Aslan Masalı

Değerli okurlarımız, en güzel çocuk masallarını barındıran sitemizde bugünkü masalımız aslan masalı olan Heybetli Aslan Masalı. Çocuk Masalları Kısa kategorimizdeki Heybetli Aslan Masalını okurken iyi eğlenceler. Lütfen masallarımızı yorumlarınızla değerlendirin.      

Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde büyük bir ormanda bir aslan yaşarmış. Bu aslan; ormanın en heybetli, en güçlü, en gaddar aslanıymış. Bu yüzden kendini herkesten üstün görür, bu ormanın kralı sayarmış. Herkes ondan korkarmış, diğer aslanlar bile bu heybetli aslanın yanından geçmeye korkuyorlarmış.

Aslan İle Fare


Bir gün heybetli aslan ormanda kendi başına gezerken, avcı tuzağına yakalanmış bir fareye rastlamış. fare acıyla bağırıyormuş: ‘İmdat! Bana yardım edecek kimse yok mu? Lütfen beni kurtarın.’ . fare, heybetli aslanı görünce önce korkmuş, ama denize düşen yılana sarılır misali aslandan yardım istemiş. Aslan sincaba yüzünü bile dönmeden ‘seni kurtarmakla vaktimi harcayamam. Ben aslan kralım, yapacak önemli işlerim var.’ Demiş ve yoluna devam etmiş.

heybetli-aslan-masali
Heybetli Aslan Masalı

Heybetli aslan yoluna devam ederken, yaşlı bir kaplumbağa, tuzağa yakalanmış sincabı görmüş ve ona yardım etmiş. Yaşlı kaplumbağa, heybetli aslana sitem etmekten de geri durmamış. ‘Ey zalim aslan!’ diye seslenmiş. ‘ Bir gün sen de yardıma muhtaç kalırsın, o zaman kimse sana yardıma gelmesze görürsün.’ demiş. Heybetli aslan gülmüş. ‘Ben kimseye muhtaç kalmam. Çünkü ben çok büyük, güçlü bir aslanım.’ Demiş.

Aslan Çukura Düşmüş


Bu olaydan birkaç gün sonra, heybetli aslan avlanmaya çıkmış. Bir ceylanın peşinde koşarken ayağı kaymış ve bir çukura düşüvermiş. Önce çukurdan çıkabileceğini düşünmüş. Gerilmiş ve kocaman sıçramış, fakat çukur çok derinmiş. Sürekli denemesine rağmen bir türlü çukurdan çıkamamış. Heybetli aslan sinirlenmiş ve çukurda tepinip bağırmaya başlamış. Oradan geçen ceylanlar onunla alay etmeye başlamışlar. ‘Ey ormanların kralı, sen nasıl bu hale düştün? Basit bir çukurdan bile çıkamıyorsun.’ Deyip gülmüşler. O sırada uzaklardan yaşlı kaplumbağanın geldiğini görmüşler. Aslan ve ceylanları gören kaplumbağa ‘Neden aslanın çıkmasına yardım etmiyorsunuz?’ diye sormuş. Ceylanlardan biri de ‘Sen delirdin mi yaşlı kaplumbağa? Onu kurtaralım da bize zalimlik yapmaya devam mı etsin? Kimseye bir faydası dokunmayan birine neden yardım edelim?’ demiş.

Yaşlı kaplumbağa ise ‘ Eğer siz aslana yardım etmezseniz, sizin ondan ne farkınız kalır? Siz de mi zalim ve kötü kalpli olmak istiyorsunuz?’ demiş. Kaplumbağanın haklı olduğunu anlayan ceylanlar kendilerini kötü hissetmişler ve birlik olup aslanı kurtarmışlar. Bu yardımları karşısında aslan da bu kadar zalim olduğu için kendini suçlu hissetmiş. Diğer hayvanlara eskisi kadar kötü davranmamış ve zamanla herkesle iyi anlaşan, iyi kalpli bir aslan olmuş.

Diğer Aslan Masallarımız.

Bir önceki hikayemiz Kayıp Ay Dede Ve Çocuklar Masalı

Diğer Çocuk Masalları Kısa kategorimizdeki masalları okumak için tıklayabilirsiniz.

4 thoughts on “Heybetli Aslan Masalı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SESLİ MASAL DİNLEME UYGULAMASI